Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Töltött paprika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a töltött paprika klasszikus magyar fogás, amely kiadós és ízletes étel ebédre vagy vacsorára. A fűszeres darált hús és a rizs tölteléke jól harmonizál a paradicsomos mártással. Friss kenyérrel vagy főtt burgonyával tálalva lesz igazán laktató.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.31.

Hozzávalók

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A paprikákat kicsumázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a darált húst, a főtt rizst, a reszelt fokhagymát, a tojást, valamint sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd megtöltjük vele a paprikákat.

Főzés paradicsomszószban

A paradicsompürét kb. 1 liter vízzel elkeverjük, kevés sóval és zellerlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk. A megtöltött paprikákat óvatosan beletesszük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak.

Márta sűrítése

Kevés olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd a paradicsomos szószt ezzel besűrítjük. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.

Tipp

A paradicsomszósz ízét kevés cukorral ellensúlyozhatjuk, így még kellemesebb lesz. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a szószhoz adhatunk egy kevés zeller- vagy petrezselyemgyökeret főzés közben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is