Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőttek

Befőzés

Meggybefőtt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggybefőtt az, amelyet egész télen elővehetünk süteményekhez, mártásokhoz vagy csak magában fogyasztva. Elkészítése egyszerű, és hosszú ideig eláll.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk (nem kötelező, de könnyebb később felhasználni). Ezután tiszta befőttesüvegekbe töltjük.

Szirup készítése

A vizet a cukorral felforraljuk. Ha hab képződik a tetején, leszedjük. Amikor a cukor teljesen feloldódott, belekeverjük a nátrium-benzoátot.

Befőzés

A forró szirupot a meggyre öntjük az üvegekben, majd az üvegeket gondosan lezárjuk. Egy nagyobb edénybe vizet engedünk, és beleállítjuk az üvegeket. A vizet nem kell forralni, csak jó meleg legyen – így néhány percig hőkezeljük a befőtteket.

Pihentetés

A meggybefőttet száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk lassan kihűlni. Ezután tehetjük a kamrába.

Tipp

A befőttet tehetjük szegfűszeggel vagy egy kevés fahéjjal is, ha fűszeresebb ízt szeretnénk. Ha magozatlanul tesszük el, tovább eláll, de felhasználás előtt számolni kell a magokkal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is