Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Karfiol savanyúság

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a karfiol savanyúság különleges ízű, roppanós köret, amely jól illik húsokhoz, pörköltekhez, sültekhez vagy hidegtálakhoz. A fűszerek és a káposzta vagy gyöngyhagyma együtt gazdagabbá teszik az ízét. Elkészítése egyszerű, de fogyasztás előtt érdemes pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
bettinea
Beküldte: 2013.10.29.

Hozzávalók

Elkészítése

lőkészítés

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Az 5 literes, tiszta üvegbe belerakjuk a karfiolt, valamint ízlés szerint gyöngyhagymát vagy cikkekre vágott káposztát. Hozzáadjuk az összetört borsot, koriandert, mustármagot és a babérlevelet.

Lé elkészítése

A vizet az ecettel, a cukorral és a sóval összekeverjük, majd beletesszük a tartósítószert (szalicil vagy nátrium-benzoát, illetve borkén). Az üveget teljesen felöntjük ezzel a lével, a tetejére kistányért helyezünk.

Érlelés és tárolás

Két nap elteltével pótoljuk a hiányzó levet, mert a zöldségek beszívják. Ezután folpackot teszünk az üveg tetejére, és hűvös helyen tároljuk. Körülbelül 1 hónap érlelés után fogyasztható.

Tipp

Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, tehetünk az üvegbe csípős paprikát is. A savanyúság több hónapig eláll, de mindig tiszta eszközzel nyúljunk bele, hogy ne romoljon meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
bettinea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is