Elkészítése
lőkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Az 5 literes, tiszta üvegbe belerakjuk a karfiolt, valamint ízlés szerint gyöngyhagymát vagy cikkekre vágott káposztát. Hozzáadjuk az összetört borsot, koriandert, mustármagot és a babérlevelet.
Lé elkészítése
A vizet az ecettel, a cukorral és a sóval összekeverjük, majd beletesszük a tartósítószert (szalicil vagy nátrium-benzoát, illetve borkén). Az üveget teljesen felöntjük ezzel a lével, a tetejére kistányért helyezünk.
Érlelés és tárolás
Két nap elteltével pótoljuk a hiányzó levet, mert a zöldségek beszívják. Ezután folpackot teszünk az üveg tetejére, és hűvös helyen tároljuk. Körülbelül 1 hónap érlelés után fogyasztható.
Tipp
Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, tehetünk az üvegbe csípős paprikát is. A savanyúság több hónapig eláll, de mindig tiszta eszközzel nyúljunk bele, hogy ne romoljon meg.

