Elkészítése
Rántás készítése
A lisztet a zsírban halványbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Reszelt fokhagymával és köménnyel ízesítjük. A lábast levesszük a tűzről, 1-2 percig várunk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, így készül el a magyaros rántás.
Leves alapja
A rántást hideg vízzel felengedjük, majd visszatesszük a tűzre. Sóval, kevés ecettel és babérlevéllel ízesítjük, majd felforraljuk.
Tojások hozzáadása
A tojásokat egyesével, szedőkanál segítségével csúsztatjuk a forró levesbe. Fontos, hogy ekkor már ne kevergessük a levest, hogy a tojások szépen egyben maradjanak.
Tejfölös habarás
A tejfölt kevés forró levessel simára keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Pár percig főzzük még, majd tálalhatjuk.
Tipp
Aki szereti, kevés friss petrezselyemmel megszórhatja tálaláskor. A tojásokat óvatosan, lassan engedjük a levesbe, így biztosan szépen maradnak.
