Elkészítése
Tészta előkészítése
A leveles tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
Töltelék elkészítése
A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Ezeket összekeverjük a tejföllel, hogy egy masszát kapjunk.
Összeállítás
A töltelékből a tésztakorongnál valamivel kisebb golyókat formázunk, majd a korongokra helyezzük. A tetejükre paradicsomszeleteket teszünk, kicsit lenyomva vele a tölteléket. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval.
Sütés
A minipizzákat forró sütőben addig sütjük, amíg a tészta szépen megemelkedik és aranyszínű lesz.
Tipp
A feltéteket variálhatjuk is: a paradicsom helyett tehetünk rá gombát, paprikát vagy olívabogyót. Melegen a legfinomabb, de langyosan kínálva is remek vendégváró.

