Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sonkás sztrapacska tartalmas és laktató fogás, amely egyszerű hozzávalókból készül. A reszelt burgonyából készült galuskákhoz a pirított sonka és hagyma adja a különleges ízt. Ideális hétköznapi ebédnek vagy vacsorának, de vendégvárónak is kiváló.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.11.01.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük.

Főzés

A masszát forró, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, és félretesszük.

Hagyma és sonka pirítása

A felaprított hagymát három evőkanál olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott prágai sonkát vagy füstölt tarját, és együtt pirítjuk tovább.

Összeállítás

A pirított hagymát és sonkát összekeverjük a leszűrt sztrapacskával, majd azonnal tálaljuk.

Tipp

A sztrapacskát ízlés szerint tejföllel vagy reszelt sajttal is gazdagíthatjuk. Ha szeretnénk, a sonka helyett füstölt szalonnát is használhatunk, így még karakteresebb ízt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is