Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Amikor sül, a fahéj édes fűszeressége tölti be a konyhát, a puha lapok és a lágy krém pedig harmonikus egészet alkotnak. Nem túl bonyolult elkészíteni, csak egy kis türelmet igényel, amíg a lapok megsülnek és a krém összeérik. Ünnepekre és hétköznapi vendégvárásra is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.11.03.

Tészta

Krém

Elkészítése

Tészta elkészítése

A porcukrot, a mézet, a vizet és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk. Ha levettük a tűzről, hozzáadjuk a tojásokat, a fahéjat, a szódabikarbónát és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mindegyik cipót 22×28 cm-es téglalappá nyújtjuk, és tepsi hátulján kb. 10 perc alatt megsütjük. A lapokat teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal sima krémmé dolgozzuk.

Összeállítás

A kihűlt lapokat egymásra rétegezzük a krémmel megtöltve. A tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órára pihentetjük, hogy a sütemény szépen összeérjen.

Tipp

A fahéjas szeletet érdemes egy nappal korábban elkészíteni, így van ideje összepuhulni. Ha szeretjük, a tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy darált dióval is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is