Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Csirkemáj fűszeres bundában

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemáj fűszeres bundában egyszerű, mégis ízletes fogás, amely kívül ropogós, belül pedig omlós. A bundában lévő fűszerek jól kiemelik a máj jellegzetes ízét, így különlegesebb lesz a megszokott elkészítési módnál. Gyorsan elkészíthető, így hétköznapi vacsorának is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a majoránnát, borsot, fokhagymasót, a lisztet, majd annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Közben egy serpenyőben bőséges olajat melegítünk.

A felszeletelt csirkemájat először enyhén lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a fűszeres masszába, és a forró olajba tesszük. Közepes lángon sütjük, hogy a bunda ropogós legyen, de a máj is kellően átsüljön és megpuhuljon.

Tipp

Sütés közben mindig óvatosan dolgozzunk, mert a máj hajlamos fröcsögni. Ha szeretnénk, a masszába tehetünk egy kevés pirospaprikát vagy csípős fűszert is, így karakteresebb ízt kapunk. Köretnek friss salátát vagy krumplipürét kínálhatunk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is