Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Indiai gombás csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az indiai gombás csirke fűszeres, illatos és szaftos fogás, amelyben a különleges pác adja meg az étel karakterét. A curry, a méz és a fahéj együtt pikáns, mégis harmonikus ízt kölcsönöz a húsnak. A gomba gazdagítja a szaftot, így tartalmas, izgalmas egytálételt kapunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A pác hozzávalóit – olívaolajat, ketchupot, curry port, borsot, zúzott fokhagymát, őrölt köményt, egy leheletnyi fahéjat és a mézet – összekeverjük ízlés szerinti arányban. A csirkedarabokat beleforgatjuk a fűszeres keverékbe, majd egy tepsibe fektetjük. Hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jobban átjárják a húst. Ezt segíti, ha a csont mellett néhány helyen bevagdossuk a combokat, szárnyakat.

A hús mellé szórjuk a felezett gombákat, aláöntünk kb. fél deci vizet, és lefedjük alufóliával. Előmelegített, forró sütőben 40–50 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és visszatesszük pár percre, hogy kissé megpiruljon a teteje. A kész húst és a gombát tálra szedve kínáljuk.

Tipp

Köretnek illik hozzá basmati rizs vagy naan kenyér, amivel a szaftot is ki lehet törölni. Ha szeretjük az erősebb ízeket, a pácba tehetünk friss chili darabokat is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is