Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A són sült csirke az egyik legegyszerűbb húsétel, mégis különleges ízélményt nyújt. A só ágyon sülve a hús belül szaftos marad, kívül pedig szép pirosra pirul. Nincs szükség fűszerezésre, mégis ízes, omlós fogást kapunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy tepsi aljára egyenletesen elterítjük az egy kilogramm sót. A megtisztított, megmosott és papírtörlővel alaposan leszárított csirkedarabokat a sóágyra fektetjük. Ha kisebb csirkét használunk, akár egészben is süthetjük.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt hőfokon, kb. 180 fokon 45–50 perc alatt készre sütjük. A hús szépen megpirul, belül pedig szaftos marad.

Tipp

A csirkét sütés után érdemes azonnal tálalni, hogy megőrizze szaftosságát. Köretként friss saláta, sült zöldség vagy egyszerű burgonya illik hozzá. Ha egész csirkét készítünk, a sütési időt kb. 1 órára növeljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is