Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott tészták

Pásztorpite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pásztorpite egy kiadós, rétegezett egytálétel, amelyben a zöldséges, szaftos hús és a krémes burgonyapüré tökéletesen kiegészítik egymást. Ideális családi ebédre vagy vacsorára.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és a felkarikázott sárgarépát. Kissé átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd belereszeljük a fokhagymát. Felöntjük kb. 2 dl húslevessel, ezután beletesszük a zöldborsót, a gombát és a zöldbabot. Együtt pároljuk, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Végül megszórjuk liszttel, és addig főzzük, míg kellemesen sűrű ragut kapunk. (Ha szeretjük, liszt helyett paradicsompürével is sűríthetjük.)

Közben a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük, és margarinnal, kevés tejjel, sóval, szerecsendióval, valamint tojássárgájával simára keverjük.

Egy tepsit kivajazunk. Az aljára terítjük a burgonyapüré egyharmadát, erre kerül a zöldséges-húsos ragu, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejére habzsákból krumplipüré-búbokat nyomunk, így szebb lesz a sütés után. Előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Tipp

A pite íze még gazdagabb lesz, ha a tetejére kevés reszelt sajtot is szórunk. Ha előző nap elkészítjük a ragut, másnap már csak össze kell állítani és sütni, így időt spórolhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is