Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Pácolt báránysült

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pácolt báránysült illatos, szaftos fogás, amelyet egyszerű elkészíteni, mégis különleges élményt ad. A fűszeres olajos pác átjárja a húst, így sütés után omlós és zamatos lesz. Akkor is jól működik, ha előre szeretnénk dolgozni, hiszen a bárány egy éjszakát is nyugodtan tölthet a hűtőben a pácban. Hétvégi főzéshez vagy vendégváró ételnek is nagyszerű.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
szandy0111
Beküldte: 2013.05.05.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olívaolajat egy tálban elkeverjük a rozmaringgal, a sóval, a borssal és a mézzel. Hozzáadjuk a beletört fokhagymát és a babérlevelet.

A megtisztított, kisebb darabokra vágott bárányhúst a pácba tesszük úgy, hogy minden oldala befedje. Legalább 2–3 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A sütéshez a tárcsában olajat hevítünk, majd a pácolt bárányhús szeleteket erős lángon, kívül ropogósra sütjük. A hús belül maradjon szaftos, ezért figyeljük, nehogy túlsüljön.

Tipp

A báránynak különösen jól áll, ha sütés végén egy kevés citrommal meglocsoljuk. Ha nem tárcsán készítjük, grillen vagy öntöttvas serpenyőben is szépen pirul. A húst tálalhatjuk friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy hagyományos körettel, például héjában sült burgonyával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szandy0111
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is