Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A képviselőfánk egy klasszikus, könnyű és látványos desszert, amelynek üreges tésztáját vaníliás krém és lágy tejszínhab tölti meg. Bár több lépésből áll, a folyamat jól követhető, és a végeredmény mindig megéri a munkát. Ünnepekre, vendégségbe vagy egy különleges hétvégi sütéshez is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A fánk tésztája

A vizet egy csipet sóval felforraljuk, hozzáadjuk a zsírt vagy margarint, és megvárjuk, amíg teljesen elolvad.

Ezután beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keveréssel addig dolgozzuk, amíg a massza összeáll és elválik az edény falától.

Levesszük a tűzről, majd még forrón, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Minden tojást külön dolgozunk bele, amíg a tészta sima, krémes és fényes lesz.

Egy kikent, lisztezett tepsibe dió nagyságú halmokat helyezünk, kb. 5 cm távolságra egymástól. A tésztát 1 órát pihentetjük.

180 °C-ra előmelegített sütőben 15–20 percig sütjük, majd a hőt csökkentve még 10 percig ropogósra sütjük.

A megsült fánkok tetejét levágjuk, és eltávolítjuk a belsejéből a hártyás részt.

A főzött krém

A tojássárgákat a pudingporral, a liszttel és a cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd folyamatos keverés mellett sűrű, kemény krémet főzünk.

A forró krémhez óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot úgy, hogy a hab ne törjön össze.

Ezzel a krémmel töltjük meg a fánkokat.

Tejszínhab

A habtejszínt kemény habbá verjük, porcukorral ízesítjük. Habzsákból a krém tetejére nyomjuk.

A levágott „kalapokat” visszahelyezzük a fánkok tetejére, majd porcukorral meghintjük.

Tipp

A tészta akkor emelkedik meg szép üregesre, ha a sütés első 10 percében biztosan nem nyitjuk ki a sütőt. A krémet még melegen érdemes a habbal lazítani, így sokkal könnyebb lesz. A képviselőfánk frissen a legjobb, ezért tálalás előtt közvetlenül töltsük meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is