Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tarkedli egy puha, élesztős tésztából készült kis sütemény, amelyet serpenyőben sütünk ki. A tésztája lágy és levegős, íze egyszerű, mégis kedvelt klasszikus. Gyorsan elkészül, ezért reggelire, uzsonnára vagy desszertként is jól működik. Porcukorral, kakaóval vagy lekvárral tálalva igazán finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
margo58
Beküldte: 2013.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

1 dl langyos tejben, kevés cukor hozzáadásával az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a kristálycukrot és a sót, majd elkeverjük. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.

A tésztát csomómentesre keverjük. Az állaga kissé sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta. Letakarva háromszorosára kelesztjük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a tésztából kanállal adagolva kis halmokat teszünk bele. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa.

Tálaláskor porcukorral, kakaóporral meghinthetjük, vagy ízlés szerint lekvárral kínálhatjuk.

Tipp

A tarkedli akkor lesz igazán laza, ha a tésztát kelesztés után nem keverjük át, csak óvatosan adagoljuk. Ha vastagabb, párnás darabokat szeretnénk, kissé alacsonyabb lángon süssük, hogy a közepe is átsüljön.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
margo58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is