Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 liter (nem kiló!) liszt 3 liter must 25 dkg cukor 12 dkg keményítő ízlés szerint szegfűszeg és fahéj cérnára felfűzött dióbél (kb 30-40 dkg) Elkészítése: A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérnára. Az így kapott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mohamama
Beküldte: 2013.11.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 liter (nem kiló!) liszt
  • 3 liter must
  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg keményítő
  • ízlés szerint szegfűszeg és fahéj
  • cérnára felfűzött dióbél (kb 30-40 dkg)


Elkészítése:

A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérnára.
DSC_0604
Az így kapott fűzért belemártjuk legalább háromszor a pépbe, úgy, hogy közben csorogni és szikkadni hagyjuk.
DSC_0605
Ha teljesen megszikkadt, lehet szeletelni a különleges, egyedi csemegét!
[box style=”info”]Kicsit időigényes az elkészítése, először csak fél adagot készítsünk, én is így tettem az eredeti recepthez képest![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mohamama
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is