Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Pikánsszózban sült ponty

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg Ponty 1 kisdoboz tejföl 1 db citrom 1,5 ek bazsalikom, lehetőleg ne száraz 1 gerezd dundi fokhagyma frissen őrölt bors só pici kurkuma 1 kk erőspista vagy késhegynyi chilipaprika 1 ek zsír rizs saláta paprikacsíkok Elkészítése: A bőrétől lenyúzott halat patkókra szeleteltem, jól besóztam, borsoztam. A tejfölt hígítottam pici vízzel, éppen hogy keverhetővé […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg Ponty
  • 1 kisdoboz tejföl
  • 1 db citrom
  • 1,5 ek bazsalikom, lehetőleg ne száraz
  • 1 gerezd dundi fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • pici kurkuma
  • 1 kk erőspista vagy késhegynyi chilipaprika
  • 1 ek zsír
  • rizs
  • saláta
  • paprikacsíkok


Elkészítése:

A bőrétől lenyúzott halat patkókra szeleteltem, jól besóztam, borsoztam. A tejfölt hígítottam pici vízzel, éppen hogy keverhetővé váljon. Aprítottam bele fagyasztott bazsalikomot, reszeltem hozzá fokhagymát,adtam bele kiskanálnyi erőspistát (lehet chilivel pótolni), majd jól elkevertem.

Egy tűzálló Jénait kizsíroztam, egyharmadnyi szósszal felöntöttem, és beleraktam a patkókat. Megrakosgattam citromszeletkékkel, és ráöntöttem a többi szószt, és befedtem a Jénai tetejével. Sütöttem 20 percig 180 fokon, majd tető nélkül még 10 percig 200 fokon, amíg a szósz jól beszívódik a húsba.

Párolt rizzsel, és salátakörítéssel tálaltam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is