Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kuglófok

Sütemény receptek

Narancsos, mákos kuglóf

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: (22 cm alap átmérőjű kuglóf formához) A tésztához: 1 bögre (2,5 dl) darált mák 1 bögre porcukor 1 bögre finomliszt 1 bögre natúr joghurt/vagy 12% tejföl 3 ek olaj 1 egész tojás 1 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 1 közepes narancs reszelt héja egy csipet só A krémhez: 250 g mascarpone (alacsonyabb költségvetésen 450 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.11.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

(22 cm alap átmérőjű kuglóf formához)

A tésztához:

  • 1 bögre (2,5 dl) darált mák
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre natúr joghurt/vagy 12% tejföl
  • 3 ek olaj
  • 1 egész tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 közepes narancs reszelt héja
  • egy csipet só

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • (alacsonyabb költségvetésen 450 g-os 20 %-os tejföl kicsepegtetve)
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin/vaj
  • 1 tk vanília kivonat

A mázhoz:

  • 100 g porcukor
  • 2-3 ek narancslé
  • + narancs reszelt héjából egy kevés díszítésnek 🙂


Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kuglóf formát vajjal kikenünk és enyhén lisztezzük. Mákot, a lisztet, a sütő és szódaport össze keverjük és félre tesszük. A tésztához a tojást és cukrot kihabosítjuk, majd a joghurtot/tejfölt is bele keverjük. Majd a lisztes keveréket hozzá forgatjuk, és a legvégén reszelt narancs héjával ízesítjük.

Mákos masszát a formába simítjuk és középső rácsra tolva 35-40 percig sütjük(tűpróba). Pár percig formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük.

Krém hozzávalóit habosra keverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig . A kihűlt kuglófot félbe vágjuk és mindkét felének közepébe, kiskanál segítségével 2-3 cm mély és- széles”árkot” vájunk. A lehűtött sajtkrémmel kitöltjük a mélyedéseket és eredeti formájában össze illesztjük 🙂

[box style=”info”]Tetejére, porcukorból és narancsléből készített enyhén folyós mázat csorgatunk , amit reszelt narancs héjával díszíthetünk. Pár órányi hűtés után szépen szeletelhető.(másnap igazán egy ízbomba;)
[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is