Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Kukorica pelyhes csirkecomb, burgonya chips, fejes saláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Személyenként 2 csirkecomb 10 dkg natúr kukorica pehely 10 dkg liszt 1 tojás 1 dl tej só bors 1 gerezd fokhagyma 1/4 teás kanál chili por 1 kg burgonya 30 dkg rétes liszt ízlés szerint fűszer 1 fej saláta fél liter víz 3 evőkanál cukor 2 evőkanál 10%-os ecet 1 mokkás kanál só Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
brita
Beküldte: 2013.11.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • Személyenként 2 csirkecomb
  • 10 dkg natúr kukorica pehely
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teás kanál chili por
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg rétes liszt
  • ízlés szerint fűszer
  • 1 fej saláta
  • fél liter víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 mokkás kanál só


Elkészítése:

A combokat megmosom, a bőrét eltávolítom, sózom és szűrőben lecsepegtetem róla a felesleges vizet. Közben kikészítem a panírozáshoz a lisztet, a tojást és az áttört kukorica pelyhet, ebbe keverem bele a lereszelt fokhagymát és a chili paprikát.A szokásos módon panírozom, először lisztbe, utána tojásba végül a kukorica pehelybe mártom. A kukorica pelyhet jól rányomkodom, hogy ne csússzon le a húsról. Bő forró olajban lassú tűzön kisütöm. Közben elkészítem a burgonya chipset.

A burgonyát a héjától megszabadítom, megmosom, és uborka gyalun leszeletelem. A lisztet összekeverem a fűszerekkel. A lecsepegtetett, de még nedves burgonya szeleteket megforgatom a fűszeres lisztben és bő forró olajban arany barnára sütöm. Papír törlőre szedem és megvárom, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Bármihez kínálhatjuk köretként, de magában egy esti tévé nézéshez is kitűnő választás.

A salátát, jól megmosom, a vízben feloldom a cukrot sót, hozzá adom az ecetet, ráöntöm a salátára és jól össze forgatom.

[box style=”info”]A liszteket, le lehet cserélni kukorica lisztre és akkor glutén mentes lesz! Bármilyen más hússal működik a recept, csak a sütési idő változik![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
brita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is