Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lepények

Zöldséges ételek

Káposztás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.24.

A töltelékhez

Tésztához

Elkészítése

A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk.

Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját és a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is