Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Kókuszos-puncsos alagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 4 tojás 4 ek cukor 5 ek liszt 1 ek víz fél cs sütőpor 3 ek kókuszreszelék Töltelékhez: a piskótából leeső részek 8 darab babapiskóta 3 ek sütőrum 1 dl tej 10 dkg margarin 7 dkg porcukor 2 ek baracklekvár 5 dkg darált dió 2 ek kakaópor Tetejére: 1 cs főzős puncsos pudingpor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.11.15.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek víz
  • fél cs sütőpor
  • 3 ek kókuszreszelék

Töltelékhez:

  • a piskótából leeső részek
  • 8 darab babapiskóta
  • 3 ek sütőrum
  • 1 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 2 ek baracklekvár
  • 5 dkg darált dió
  • 2 ek kakaópor

Tetejére:

  • 1 cs főzős puncsos pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos, kókuszos liszttel. Egy nagyobb tepsit (22*38 cm) sütőpapírral bélelünk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült akkor langyosra hűtjük. Egy őzgerinc formát folpackkal bélelünk, a piskótát méretre vágjuk és belesimítjuk a formába, majd lekvárral megkenjük. A maradék piskótából a fedőlapot vágunk a süti aljára.

A maradék piskótát és a babapiksótát apróra vágjuk vagy tördeljük és meglocsoljuk a rumos tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, lágy/olvasztott margarint, darált diót, lekvárt és a kakaóport. Alaposan elkeverjük, majd az őzgerincbe halmozzuk és elsimítjuk. A méretre vágott piskótát megkenjük lekvárral és befedjük a sütit. Kissé rányomkodjuk az alját és pár órára hűtőbe tesszük.

A bevonáshoz a margarint a tejjel, cukorral gőz felett összeolvasztjuk, hozzáadjuk a pudingport és összefőzzük.

Az alagutat kiborítjuk a formából, a folpackot lehúzzuk róla és bevonjuk a puncs pudinggal, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is