Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 1 dl víz só ízlés szerint 1 teáskanál cukor 10 dkg liszt (finom) 3 tojás 10 dkg margarin Sárga krémhez: 5 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 15 dkg cukor 4 tojás Tejszínes krémhez: 3 dl habtejszín 1 teáskanál porcukor Elkészítése: A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
potyke
Beküldte: 2013.11.16.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • 10 dkg liszt (finom)
  • 3 tojás
  • 10 dkg margarin

Sárga krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás

Tejszínes krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 teáskanál porcukor


Elkészítése:

A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb duplájára nő a tészta. Forró sütőben sütjük kb 15 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.

A krémhez a pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a tojások sárgájával. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, kb 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is. Hagyjuk hűlni.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

Ha kihűlt a tészta és a krém is, a fánkok tetejét levágjuk, majd a krémmel és tejszínhabbal töltjük, visszarakjuk a tetejüket és porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
potyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is