Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 dl főzött fekete kávé
- 1 cs karamella ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- olaj
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőport, 1 dl kávét, 2 ek olajat és végül a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan kevergetve, hozzáadjuk a korábban elkészített masszához.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg hűl a tészta addig elkészítjük a krémet.
Krém:
A pudingport a tejjel és a kávéval felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a pudinggal és a tésztára kenjük.
Tetejére: a csokoládét darabokra törjük, 2 ek olajat adunk hozzá és gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a krémen.

