Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg megpucolt alma 25-30 dkg liszt fél csomag sütőpor 2 tojás 2-3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor csipet őrölt fahéj olaj a sütéshez Elkészítése: Az almákat lereszeljük, összekeverjük a liszttel, sütőporral, cukorral és a tojásokkal. Vannak lédúsabb almák, így elképzelhető, hogy több lisztet kell majd adagolni a masszához. Kavarjuk össze a hozzávalókat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rebecca
Beküldte: 2013.11.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg megpucolt alma
  • 25-30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az almákat lereszeljük, összekeverjük a liszttel, sütőporral, cukorral és a tojásokkal. Vannak lédúsabb almák, így elképzelhető, hogy több lisztet kell majd adagolni a masszához.

Kavarjuk össze a hozzávalókat és kanállal szaggassunk kisebb adagokat forró olajba. Nemcsak szaggathatjuk, de pohárral úszógumi formát is kivághatunk belőle.

Mikor megpirult az almafánk mindkét oldala, csepegtessük le jól az olajtól és szedjük ki egy tálba őket, ahol majd meghintjük a fahajas, vaníliás cukor keverékével. Lekvárral is kínálhatjuk.

[box style=”info”]Ha túl nagy adagokat szaggatunk, akkor ügyeljünk rá, hogy jól átsüljön, mert esetlegesen folyós maradhat a közepe.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rebecca
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is