Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Savanyúságok

Paprika, káposztával töltve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: a mennyiségek attól függnek, hány darabot készítünk fehér paprika 1 piros (ami már bepirosodott vagy ha nincs, egy kápia vagy pritamin is jó lesz) szemes bors, paprikánként 2 fehér káposzta Vödrös savanyú alapleve: egy 20 l-es műanyag vödör, jól záródó tetővel 1 l 10%-os ecet 9 l hideg víz 22 dkg só 1 kg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.11.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • a mennyiségek attól függnek, hány darabot készítünk
  • fehér paprika
  • 1 piros (ami már bepirosodott vagy ha nincs, egy kápia vagy pritamin is jó lesz)
  • szemes bors, paprikánként 2
  • fehér káposzta

Vödrös savanyú alapleve:

  • egy 20 l-es műanyag vödör, jól záródó tetővel
  • 1 l 10%-os ecet
  • 9 l hideg víz
  • 22 dkg só
  • 1 kg cukor
  • 1 ek köménymag
  • 1 ek szemes bors
  • 1 ek koriander
  • 1 ek mustármag
  • 12 babérlevél
  • 12 meggyfalevél
  • 3-4 szál torma
  • 1 ek nátrium-benzoát
  • 1 lapos ek borkén
  • kevés kaporszár
  • zöldségek, mint uborka, különböző paprikák, cukkini, tök, dinnye, patisszon, hagyma, káposzta, zöld paradicsom, …stb


Elkészítése:

A savanyú lé: a vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt és jól elkeverjük fakanállal (mindig fa eszközöket használjunk!).

A paprikákat megtisztítjuk, csumájukat kivágjuk. A káposztát összevágjuk és a paprika közepébe töltjük. A piros színű paprikát vékonyra karikázzuk, a karikákból pedig akkora darabokat vágunk, amiből a paprika szája/mosolya készül. Ennek két végét, óvatosan a káposztába szúrjuk. A borsból pedig szemeket teszünk a káposztába, kicsit megnyomkodva, hogy ne jöjjön ki. Ezután óvatosan a lébe helyezzük, hogy a folyadék ne mossa ki a szemeket. Amennyiben ez megtörténne, később pótolhatjuk.

Egyéb tudnivalók:
Lezárjuk és naponta átkeverjük, hogy minden zöldséget jól érjen a lé. 8 nap az érési idő.
Az alaplé 1 évig használható folyamatosan, hűvös száraz helyen tartva.
Amikor már csak félig van a vödör vagy még addig sem, érdemes kiszedni belőle a zöldségeket, hogy tudjuk keverni a következő adagot! 😉
A paprika bármilyen más üveges savanyúság lével is eltehető.
[box style=”info”]Vettem egy zsákocska paprikát a zöldségesnél, mert szoktam csak úgy natúr szeletelve eltenni télire lecsónak, vagy pörköltekbe, levesekbe.

Maradt ki jó néhány, így a 8 napos dobálós vödrös savanyút szeretem volna velük gazdagítani.
Karácsonyra pont jó lesz az ünnepi asztalon, így nálunk a paprika is vidám lesz aznap és Ránk mosolyog 😀

A mennyiségek attól függnek, hány darabot készítünk

Bár 30 perc alatt elkészül, az érési folyamat 8 nap a vödrös változatban. [/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is