Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5-1 kg zúza
- 1 fej hagyma
- olaj
- víz
- fehér bors
- só
- 1/2 dl fehérbor
- friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
- 2-3 ek tejföl, vagy 1,5 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt vagy keményítő
Elkészítése:
A megtisztítjuk a zúzát.
A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük. Borsozzuk és mielőtt kész lenne hozzáadjuk a bort és a kaprot, kóstolunk, hogy igényel-e sózást.
Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk. Ezután 1 perc múlva el is zárhatjuk.
Forrón tésztával vagy nokedlivel tálaljuk további kaporral díszítve. Jó étvágyat!
[box style=”info”]Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti, ahogy a hagyományos pörköltet, de tényleg csak keveset használjon![/box]
