Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Fehérboros, kapros zúza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5-1 kg zúza 1 fej hagyma olaj víz fehér bors só 1/2 dl fehérbor friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal 2-3 ek tejföl, vagy 1,5 dl főzőtejszín 1 ek liszt vagy keményítő Elkészítése: A megtisztítjuk a zúzát. A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.11.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5-1 kg zúza
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • víz
  • fehér bors
  • 1/2 dl fehérbor
  • friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
  • 2-3 ek tejföl, vagy 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt vagy keményítő


Elkészítése:

A megtisztítjuk a zúzát.

A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük. Borsozzuk és mielőtt kész lenne hozzáadjuk a bort és a kaprot, kóstolunk, hogy igényel-e sózást.
Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk. Ezután 1 perc múlva el is zárhatjuk.

Forrón tésztával vagy nokedlivel tálaljuk további kaporral díszítve. Jó étvágyat!
[box style=”info”]Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti, ahogy a hagyományos pörköltet, de tényleg csak keveset használjon![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is