Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- delikát
- olaj
- 0,5 kg rizs (tasakos)
- 1 ü csípős szecsuáni mártás
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük delikáttal és rátörjük a fokhagymát, majd egy kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Amikor a hús megpuhult, folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk, és hozzáadjuk a szecsuáni mártást. Jól összeforgatjuk, és 4-5 percig főzzük. Amikor elkészült párolt rizzsel tálaljuk.


