Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Mézes-marcipános puszedli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb 45 darabhoz Tésztához: 40 dkg liszt 2 ek tejföl 2 tojás sárgája 5 dkg barna cukor (porrá őrölve) 12 dkg méz 4 dkg margarin csipet só 1 kk szódabikarbóna 1-1 kk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg 10 dkg marcipán Mázhoz: 2 tojás fehérje 15 dkg porcukor Elkészítése: A puszedlit nagyon kedveli a család apraja […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.11.21.

Elkészítése

Hozzávalók: kb 45 darabhoz
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg barna cukor (porrá őrölve)
  • 12 dkg méz
  • 4 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1-1 kk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg
  • 10 dkg marcipán

Mázhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor


Elkészítése:

A puszedlit nagyon kedveli a család apraja és nagyja egyaránt. Sosem készítettem még, de ma szó szerint minden felületen ez köszönt rám a világháló rengetegéből. Egy gyors elhatározás, még gyorsabb kivitelezés, majd próba és a végkifejlet = nem lehet abbahagyni 🙂

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, félretesszük. Egy kis tálkában vajat és mézet olvasztunk, majd hozzákeverjük a tejfölt és a tojások sárgáját is. A lisztes és mézes keveréket alaposan összegyúrjuk és 4 cipóra osztva hurkákat sodrunk belőlük. Diónyi méretre vágva, félgömböket formálunk, azok közepébe egy darabka marcipánt nyomunk és két tenyerünk között golyóbisokat formálunk.

Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, tetejüket kissé megnyomjuk és az előmelegített sütőbe tolva 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Vigyázat, hamar megég! Ne süssük keményre, éppen csak kezdjenek aranylani a puszedlik.

Rácsra téve hűtjük és az előkészített tojáshabos-cukros mázba (a máz hozzávalóit addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad) mártogatjuk két villa segítségével, majd visszatesszük őket a papírozott tepsibe és 50 fokon, légkeverésen 35-40 perc alatt rászárítjuk a hófehér, cukros burkot. Nagyon finom, rögtön pihe-puha puszedlik lesznek. Éljenek a puszedlik!

[box style=”info]
Amennyiben nincs légkeveréses sütőd, szépen sorakoztasd vissza a rácsra és jól szellőző helyen szépen magától is “megköt” a máz 🙂 Karácsonyi asztalra már dupla adaggal készül majd 🙂
[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is