Elkészítése
Hozzávalók:
- 7-8 tölteni való, édes paprika
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csupor rizs
- 2 húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- őrölt csemegepaprika
- pici olaj
- 2 tojás
- 2 ek kristálycukor
- 1 l paradicsomlé
- víz
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, az ereket és a magokat eltávolítjuk. A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk, majd a paprikákba töltjük.
Egy lábasban vizet melegítünk, melybe beletesszük a sót, a cukrot, a leveskockát és a megtöltött paprikákat. Lassú tűzön 30-35 perc alatt félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és összeforraljuk.
Tálalhatjuk főtt burgonyával vagy puha kenyérrel is.
