Elkészítése
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverem. Fokozatosan, felváltva adom hozzá a lisztet és a tejet, hogy csomómentes legyen.
A masszát két részre osztom. Az egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm, a másik feléhez kakaóport keverek, így barna tésztát kapok. Ezt a barna masszát a világos tészta tetejére öntöm, úgy, hogy tarka mintázatot kapjak.
A tetejére meggyet vagy cseresznyét helyezek, attól függően, ki milyen ízesítésűt szeret. Ha valaki édesebben szereti, használhat befőttet is. Az ujjammal enyhén belenyomom a gyümölcsöket a tésztába.
Az előmelegített sütőben, takarékláng és közepes hőfok között sütöm. Az olaj és a befőtt miatt a sütemény puha és jól csúszik.
Ügyeljünk arra, hogy lecsepegtetett befőttet használjunk. Hogy a gyümölcs sütés közben ne engedjen túl sok levet, és ne áztassa el a tésztát, a befőttet előzőleg morzsában vagy lisztben forgassuk meg.

