Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg borsó
- 2-3 közepes burgonya
- 2-3 szál sárgarépa
- 3-4 karfiol rózsa
- petrezselyemzöld
- 1 ek liszt
- 1 ek só
- fél ek ételízesítő
- száraztészta (elhagyható)
Elkészítése:
A borsót és a kockára vágott burgonyát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és felöntjük kb 2 l vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel és felfőzzük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, karfiolt, petrezselyemzöldet és lassú tűzön puhára főzzük. Kevés száraztésztát (én kis kockát használtam) enyhén sós vízben megfőzzük.
Ha kész a leves, levéve a tűzről belekeverjük a kifőtt tésztát. Galuskával is készíthető.
