Elkészítése
Hozzávalók:
- fél fej hagyma
- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)
- 15 dkg mirelit kukorica vagy dobozos
- 1 kis dobozos sűrített paradicsom
- fél evőkanál szárított kakukkfű
- fél evőkanál szárított oregánó
- fél csomag spagetti tészta
- 20 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
- csipet bors
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk, pici olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pici kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót, kukoricát és puhára pároljuk.
Ha kész, megszórjuk kevés pirospaprikával és felöntjük kb 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet és az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük, összefőzzük. A tésztát kifőzzük.
Ha kész a levesünk, tányérra szedjük, rakunk bele tésztát és megszórjuk bőven a reszelt sajttal.
