Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Palacsinta receptek

Hortobágyi húsos palacsinta egyszerűen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g darált hús 1 paradicsom 1 közepes fej vöröshagyma nagy pohár tejföl olaj pirospaprika só bors 0,5 l tej 7-8 ek liszt 2 tojás Elkészítése: Először sütünk néhány darab palacsintát. Ehhez felhasználunk 2 db tojást (akár 3 is lehet, ha picik), fél liter tejet és 7-8 púpozott evőkanál lisztet, ezt jól elkeverjük (én kézi […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • nagy pohár tejföl
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • 0,5 l tej
  • 7-8 ek liszt
  • 2 tojás


Elkészítése:

Először sütünk néhány darab palacsintát. Ehhez felhasználunk 2 db tojást (akár 3 is lehet, ha picik), fél liter tejet és 7-8 púpozott evőkanál lisztet, ezt jól elkeverjük (én kézi habverővel szoktam), majd hozzáöntünk 4-5 evőkanál olajat. Meleg palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. Ezután jöhet a hús és a mártás elkészítése.

A vöröshagymát nagyon apró darabokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a darált húst, azt is megpirítjuk, majd vizet öntünk hozzá, annyit, hogy ellepje.

Ezután hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot és megfűszerezzük. Pirospaprika, só, bors. Úgy fűszerezzük, mint egy pörköltet. Ezt jól elkeverjük, majd főzzük, kb 30 percig. Ha megfőtt a “pörköltünk”, akkor leszűrjük a levét (én tésztaszűrővel szoktam ezt egyszerűen megoldani).

A szaftot felfogjuk egy lábasban, ehhez hozzáteszünk minimum egy kis pohárnyi tejfölt, de attól függően mennyi szaft maradt lehet többet is. Ezt felforraljuk, ha nem sűrűsödik össze, akkor pici lisztet tehetünk hozzá.

A palacsintákba becsomagoljuk a húst, majd a mártással és tejföllel leöntve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is