Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g száraz fehér bab 2-3 szál sárgarépa 1-2 szál fehérrépa 1 közepes fej hagyma 1/2 karalábé 1/2 zeller gumó petrezselyem és/ vagy zeller zöld ételízesítő, só, bors ízlés szerint 1 húsleves kocka 1 közepes burgonya víz Rántás: (lazább állagú legyen, hisz a bableveles besűrűsödik, főleg, másnapra!) liszt olaj 2 gerezd fokhagyma pirospaprika Leves betét ajánlat: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
szani78
Beküldte: 2013.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g száraz fehér bab
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1/2 karalábé
  • 1/2 zeller gumó
  • petrezselyem és/ vagy zeller zöld
  • ételízesítő, só, bors ízlés szerint
  • 1 húsleves kocka
  • 1 közepes burgonya
  • víz

Rántás:

  • (lazább állagú legyen, hisz a bableveles besűrűsödik, főleg, másnapra!)
  • liszt
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika

Leves betét ajánlat:

  • házi csipetke (1 tojás, só, liszt)


Elkészítése:

A babot pár órával az elkészítés előtt hideg vízbe áztatjuk. Jól átmossuk, szűrőn keresztül is, hogy ne maradjon szennyeződés ill.- átnézzük nem zsizsikes-e.

Feltesszük főni kevés vízbe majd, ha forr leszűrjük, ezzel elkerüljük, hogy a gyomrot terhelje és felfúvódást okozzon! Ezt követően ismét feltesszük főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel(hagyma egészen). Beledobjuk a leveskockát, a vegetát, sózzuk, borsozzuk.

Amikor már majdnem kész, belekockázzuk a burgonyát és elkészítjük a rántást. A kockára vágott vagy zúzott fokhagymát elkeverjük az olajba, adunk hozzá lisztet és figyelve le ne égjen, aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadunk 1-2 fakanálnyi piros paprikát, majd a leveshez keverjük.

Ezután bele kerülhet a csipetke vagy más tészta féleség is. Kóstoljuk, igényel-e további fűszerezést, majd elzárjuk. Friss kenyérrel, tejföllel vagy kevés ecettel ízesítve tálaljuk 🙂

Tipp:
Mivel ez egy emberes adag, akár két napra is jóllakatja a családot, van esély rá, hogy másnapra besűrűsödik. Ilyenkor öntsük fel és forraljuk össze 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is