Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg lisztet
- 20 dkg margarin
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- annyi tejföl amennyit igényel a tészta
- 10 dkg darált dió
- 2-4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból közepesen kemény, jól gyúrható tésztát készítek. Folpackba csomagolva legalább fél órát hűtőben pihentetem.
Közben a diót kikeverem annyi lekvárral, hogy még szilárd állapotú legyen.
A tésztát kb 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtom. A közepébe kevés diót teszek, feltekerem, a dió két szélénél benyomom és kialakítom a szaloncukor formát. A két végét ollóval bevagdosom, tepsibe rakom, a tetejét tojással megkenem és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöm.
[box style=”info”]A tetejét színes cukorkákkal lehet díszíteni. dióval, mákkal túróval, lekvárral bármivel tölthető.[/box]
