Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 tojás sárgája + 1 tojás sárgája a kenéshez
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3-4 ek tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelékhez:
- 1 nagy sütőtök
- 1 ek olaj
- 5-6 ek cukor
- 1-2 tk fahéj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint, (én reszelni szoktam), majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Az egészet alaposan összegyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. A tészta egyik felét egy kisebb tepsi méretűre nyújtjuk és a kikent tepsibe rakjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy a tök kieresztett levét ne a tészta vegye fel.
A tököt meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal megdinszteljük egy pici olajon, majd a tésztára rakjuk, utána a tészta másik felét rátesszük. Villával megszurkáljuk, tojás sárgájával megkenjük és megsütjük előmelegített 180 fokos sütőben, aranybarnára.
[box style=”info”]A tetejét lehet porcukrozni, de én nem szoktam.[/box]


