Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 35 dkg vaj 3 dkg élesztő 1 tk só 1 dl tejföl 20 dkg reszelt sajt A pogácsák lekenéséhez: 1 db felvert tojás szezámmag kömény Elkészítése: A lisztet 10 dkg vajjal, a sóval, a tejföllel és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva. A megkelt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.12.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

A pogácsák lekenéséhez:

  • 1 db felvert tojás
  • szezámmag
  • kömény


Elkészítése:

A lisztet 10 dkg vajjal, a sóval, a tejföllel és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd kinyújtjuk és 25 dkg puha vajjal lekenjük. Összehajtogatjuk háromszor és újból kinyújtjuk.  Megszórjuk reszelt sajttal, majd újból összehajtogatjuk, mintha hájas tésztát készítenénk.

A hajtogatást még háromszor végezzük el, fél óránként ismételve. Két hajtogatás között hideg helyen pihentetjük a tésztát.

Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, vagy sajttal és 220 fokra melegített sütőben, kivajazott tepsiben megsütjük.  A sütés 220 fokon kezdjük, majd 10 perc elteltével 180 fokon fejezzük be.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is