Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg finomliszt 3 dl langyos tej 1 db tojás 10 dkg olvasztott vaj 10 dkg kristálycukor 2 cs vaníliás cukor 5 dkg élesztő csipet só A kalács tészta lekenéséhez: baracklekvár A töltelékhez: darált dió cukor A kalács lekenéséhez: 1 felvert tojás Elkészítése: Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.12.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só

A kalács tészta lekenéséhez:

  • baracklekvár

A töltelékhez:

  • darált dió
  • cukor

A kalács lekenéséhez:

  • 1 felvert tojás


Elkészítése:

Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük.

A tésztát 4 cipóra osztjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekvárral lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük,mint a bejglit. Mind a négynél így járunk el. Kettőt összetekerünk és kivajazott kalácsformába tesszük. 1/2 órát még hagyjuk kelni, felvert tojással lekenjük és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is