Elkészítése
Hozzávalók:
- Személyenként 2 szelet tarja
- 4 közepes burgonya
- 2 kisebb fej hagyma
- só
- bors
- oldalas fűszerkeverék
- fokhagyma só
Elkészítése:
A tarját besózom, fűszerezem a megadott keverékkel.
A krumplit és a hagymát négyfelé vágom megsózom és egy nagyobb tepsi aljára szépen elrendezem. Ráfektetem az előkészített tarja szeleteket, alufóliával lefedem és kb. 2 órán át 180 fokon sütöm, félidőben az egészet átkeverem és a húsokat megfordítom.
A kétórai sütés után leveszem a fóliát és még addig sütöm, amíg enyhe pirosságot kap a hús (kb. még fél óra).
[box style=”info”]Ne sajnáljuk rá az időt, lassú tűzön sütve minden hús porhanyósság válik.[/box]

