Elkészítése
Hozzávalók:
- fél kg lasagne tészta
- reszelt sajt
Bolognaihoz:
- 1 kg darált sertés vagy marha hús (lehet fele-fele is)
- 10 dkg szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sűrített paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát és hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és együtt pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Belekeverjük a paradicsompürét és lefedve készre pároljuk.
Egy tepsi alját kibéleljük tésztával, majd egy sor ragut teszünk rá. Kevés reszelt sajtot szórhatunk a töltéskor. Addig végezzük a töltést amíg az alapanyagok elfogynak. Végül reszelt sajttal megszórjuk, először lefedve sütjük 30 percig, majd levéve a fóliát készre sütjük.
