Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Hagymás kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 1 ek cukor 1 kk só 60 ml olaj 4 fej hagyma (vegyesen lila, vörös) 2,5 dl langyos víz Elkészítése: Az élesztőt felfuttatom a vízzel, a hagymát megpirítom az olajon (kicsit hagyom kihűlni, ne legyen forró), majd mindent jól összegyúrok egy tálban és hagyom kelni. Amikor duplájára kelt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.12.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 kk só
  • 60 ml olaj
  • 4 fej hagyma (vegyesen lila, vörös)
  • 2,5 dl langyos víz


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatom a vízzel, a hagymát megpirítom az olajon (kicsit hagyom kihűlni, ne legyen forró), majd mindent jól összegyúrok egy tálban és hagyom kelni.

Amikor duplájára kelt, akkor kiöntöm gyúródeszkára, újból átgyúrom, majd cipót formálok belőle. A tetejét megkenem langyos vízzel, majd bevagdosom.

Én még a tetejére szórtam szezámmagot. Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is