Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 6 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 4 ek olvasztott méz
- 2 tojás
- 4 ek tejföl
Krém:
- 4 dl tej
- 3 tojás sárgája
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- vanília
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, kisodorjuk. Tepsi hátoldalán kisütjük a lapokat. A tejbe beletesszük a tojás sárgáját a cukorral és a liszttel felfőzzük. Ha kihűt a krém, hozzáadjuk a külön kikevert vajas porcukrot.
A lapokat megkenjük a krémmel. Tetejét csoki mázzal borítjuk be, de sima porcukorral is finom, mutatós.
Fontos: csak másnap szeleteljük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
