Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Ferdinánd kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni. A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra. A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával. Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk. A kuglóf […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.07.02.

Hozzávalók

Krémhez

Locsoláshoz

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, a tejet óvatosan, apránként hozzáadva, hogy a tészta lágyabb legyen. Fél órát hagyjuk kelni.

A tésztát négyszögletes formára nyújtjuk, körülbelül fél centiméter vastagra.

A nyújtott tésztát megkenjük előre elkészített krémmel, majd megszórjuk mazsolával.

Ezután feltekerjük a tésztát és hat centiméteres darabokra vágjuk.

A kuglóf formát kivajazzuk és kristálycukorral beszórjuk.

A darabokat állítva, egymástól lazán elhelyezve beletesszük a formába, majd további fél órát kelesztjük.

A sütést 200 fokos sütőben kezdjük, majd a hőmérsékletet mérsékeljük.

Félidőben a süteményt meglocsoljuk cukros habtejszínnel. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is