Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tea sütik, kekszek

Walesi mazsolás keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 75 g puha vaj 10 dkg kristálycukor 1 cs vaníliás cukor 2 tojás csipet só 1 púpos kk őrölt fahéj 30 dkg liszt 2 tk sütőpor 1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, darabolt dió, stb) rum vagy aroma 1 narancs reszelt héja, én most a levét is beleöntöttem Elkészítése: Először a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.01.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 75 g puha vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 púpos kk őrölt fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 cs mazsola (ízlés szerint aszalt gyümölcsök is lehetnek, darabolt dió, stb)
  • rum vagy aroma
  • 1 narancs reszelt héja, én most a levét is beleöntöttem

Elkészítése:

Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba vagy meleg rumaromás vízbe, hogy egy kicsit ellepje.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót, a fahéjat, narancshéjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mazsoláról beleöntjük a rumot, végül beleforgatjuk a mazsolát is.

Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük (ez függ attól, hogy mekkora halmokat raktunk).

Lehet bele rakni apróra vágott diót, csoki darabokat is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is