Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Töltött csirkerolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 szép, egészséges bőrű csirke (kb 1,5 kg) 3 csirkemáj 2 szikkadt zsömle 2 tojás 10 dkg mirelit zöldborsó, 4 fej gomba só bors petrezselyem zöld Elkészítése: A csirkét egy éles kés segítségével kicsontozzuk. Először a hátán végigvágjuk a bőrt majd óvatosan, a csont mellett haladva lefejtjük a csontokról a húst úgy, hogy egyben […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bodnár Éva
Beküldte: 2014.01.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 szép, egészséges bőrű csirke (kb 1,5 kg)
  • 3 csirkemáj
  • 2 szikkadt zsömle
  • 2 tojás
  • 10 dkg mirelit zöldborsó,
  • 4 fej gomba
  • bors
  • petrezselyem zöld


Elkészítése:

A csirkét egy éles kés segítségével kicsontozzuk. Először a hátán végigvágjuk a bőrt majd óvatosan, a csont mellett haladva lefejtjük a csontokról a húst úgy, hogy egyben maradjon. Csontozás közben levágjuk a szárny végeket és az alsó combot, a többi részt szépen egy darabban le lehet fejteni.

A húst kiterítjük, a mellehúsát kettévágjuk és a külső felét kiterítjük, ezzel egy szép téglalap alakú hús kapunk. Ráterítünk egy folpackot és enyhén egyenletes vastagra klopfoljuk.

A töltelékhez a beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a külön-külön kevés olajon megpárolt zöldborsót, a kockára vágott csirkemájat és gombát. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

A húst olajozott alufóliára terítjük, sózzuk, borsozzuk és a közepébe helyezzük a tölteléket. Az alufólia segítségével feltekerjük. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy fél bögre vizet és 150 fokon 1 órán át sütjük. Utána középen megnyitva lefejtjük róla a fóliát és halvány pirosra sütjük.

Sütés után legalább 1 órán át pihentetjük, csak utána szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Vacsora
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is