Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett kockára vágott csirkemell
- 1 csomag feketeerdei szeletelt sonka
- só
- bors
- 1 kis pohár tejföl
- 2-3 kanál liszt
- 2 egész tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis szelet kenyér beáztatva
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 közepes sárgarépa megpárolva
- 3-4 szál összevágott petrezselyem
A forma kikenéséhez:
- zsemlemorzsa, zsír
A tetejére:
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
A húst és a párolt sárgarépát apró kockákra vágjuk. A kenyeret a vízben beáztatjuk. A tejfölt, a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott fokhagymát, a petrezselymet, a lisztet és a reszelt sajtot összekeverjük.
Az őzgerinc formát egy pici zsírral kikenjünk, majd morzsával megszórjuk. Rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy a szélei lelógjanak annyira, hogy vissza lehessen hajtani. A kenyeret kivesszük a vízből és kinyomkodjuk, majd összekeverjük a tejfölös keverékkel, a hússal és a répával.
Beleöntjük az őzgerinc formába, majd elsimítjuk. A tetejét befedjük a lelógó sonkacsíkokkal, majd leöntjük a tejfölben elkevert tojássárgájával. Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Amikor kihűlt, kifordítjuk a sütőből és felszeleteljük.
