Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Gesztenyés őzgerinc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 4 tojás 4 ek liszt 4 ek porcukor fél cs sütőpor Töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza 1 cs vaníliás pudingpor 3 dl tej 2 ek rum 2 ek porcukor 1 ek kakaópor Díszítéshez: 2 dl habtejszín Elkészítése: A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.01.16.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek porcukor
  • fél cs sütőpor

Töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 ek rum
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek kakaópor

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín


Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd felváltva a fehérjéhez adjuk a sárgával együtt és óvatosan összekeverjük. Egy 35*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A töltelékhez a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzzük, majd a gesztenye felét belekeverjük, rummal és kakaóporral ízesítjük.

Egy nagyobb őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a tésztát belesimítjuk és a lelógó részt levágjuk, majd méretre szabjuk, az lesz a sütemény alja. A gesztenyés krém felét belesimítjuk, a maradék masszából két rudat sodrunk, melyeket a forma két szélére teszünk és befedjük a maradék töltelékkel, majd a maradék lappal befedjük, amit egy kissé rányomkodunk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Miután kivettük a hűtőből, kiborítjuk a formából, levesszük a folpackot és ízlé szerint díszítjük tejszínhabbal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is