Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 /2 kg liszt 12,5 dkg margarin 7 dkg zsír 5 dkg cukor 2,5 dkg élesztő csipet só 2 db tojássárgája annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta Tetejére: 1 tojás felverve Töltelék: 40 dkg darált dió Szirup: 2 dl víz 20 dkg cukor fahéj mazsola reszelt citromhéj Elkészítése: A hozzávalókat jól kidolgozzuk. 5 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2014.01.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 /2 kg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 7 dkg zsír
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta

Tetejére:

  • 1 tojás felverve

Töltelék:

  • 40 dkg darált dió

Szirup:

  • 2 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • fahéj
  • mazsola
  • reszelt citromhéj


Elkészítése:

A hozzávalókat jól kidolgozzuk. 5 db cipót formálunk belőle, 30-40 percig kelesztjük. Ezután kerek formára nyújtjuk, nyolc körcikkre vágjuk. Szélesebb felébe teszünk egy kanálnyi diótölteléket, feltekerjük és tepsibe sorakoztatjuk őket.

A töltelékhez előbb a cukros vizet felforraljuk, beletesszük a diót, mazsolát, citromhéjat.

A kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is