Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Nagymamáink pogácsája

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg liszt fél kg megfőzött és áttört krumpli 1 csomag élesztő 20 dkg zsír 1 evőkanál sóval kenéshez egy tojás Elkészítése: A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval. Jól kidolgozzuk és kelesztő tálban, vagy konyharuhával letakart tálban […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Bodnár Éva
Beküldte: 2014.01.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • fél kg megfőzött és áttört krumpli
  • 1 csomag élesztő
  • 20 dkg zsír
  • 1 evőkanál sóval
  • kenéshez egy tojás


Elkészítése:

A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval.

Jól kidolgozzuk és kelesztő tálban, vagy konyharuhával letakart tálban duplájára kelesztjük.

Hüvelykujjnyi magasra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük és forró sütőben (200 fokon) pirosra sütjük.

[box style=”info”]Néhány szelet párizsival, vagy egy darabka kolbásszal és egy bögre gyümölcs teával vacsorára is pompás eledel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is