Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 3 dl tej 1 dl víz 1 teáskanál cukor 1 evőkanál só 60 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő Tészta kenéshez: 10 dkg vaj 5 evőkanál olaj Töltelékhez: házi füstölt kolbász (kb fél szál) füstölt szalonna apró kockára vágva 10 dkg gépsonka vagy valamilyen felvágott 1 nagy pohár tejföl 1 fej lilahagyma apróra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.01.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő

Tészta kenéshez:

  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál olaj

Töltelékhez:

  • házi füstölt kolbász (kb fél szál)
  • füstölt szalonna apró kockára vágva
  • 10 dkg gépsonka vagy valamilyen felvágott
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 fej lilahagyma apróra vágva

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • szezámmag
  • lenmag


Elkészítése:

Az élesztőt morzsoljuk egy kisebb lábosba. A vizet melegítsük langyosra, keverjük el benne a cukrot és öntsük rá az élesztőre. Letakarva hagyjuk felfutni. A lisztet vegyítsük össze a sóval, a langyos tejjel és a kovásszal. Jól dolgozzuk össze. Ha a tészta nagyon lágy lenne, akkor adjunk még hozzá lisztet. Osszuk három részre. Közben a vajat és az olajat olvasszuk össze.

A tésztát erősen lisztezett felületen egyenként nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Az első tésztalapot kenjük meg az olvasztott vaj-olaj keverék felével, fedjük be az ugyanakkora méretűre nyújtott második tésztalappal. Erre a lapra kenjük rá az összes tölteléket ( a töltelék hozzávalót apróra vágjuk és összekeverjük), amit szintén fedjünk be a harmadik vékonyra nyújtott tésztalappal. Erre kerüljön rá a maradék olvasztott vaj-olaj keverék.

Most jön a hajtogatás: a háromrétegű tészta felső harmadát hajtsuk felülről lefelé, a közepéig, az alsó harmadát alulról felfelé, a közepéig, majd az egészet úgy hajtsuk be, mint egy könyvet. Ahol érintkezik a tészta, ott csipkedjük össze a széleket. Egy határozott mozdulattal az egészet helyezzük át tepsibe, éles késsel vagy pizza vágóval átlósan és keresztben is metsszük be, majd letakarva kelesszük 1 órán át.

Az idő letelte után kenjük le a felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal és 180 fokos sütőben süssük 30-35 percig, amíg a tészta teteje szép aranyszínű lesz. A bemetszések mentén szeleteljük fel.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is