Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

“Molnárka”

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 30 dkg rétesliszt 4 dkg cukor 2,5 dkg friss élesztő 1,5 dl tej 1 kávéskanál só 2 dl víz 10 dkg vaj 1 tojás a kenéshez 2 édesítőszer (tabletta) Elkészítése: A lisztet, cukrot és a sót egy tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ellak
Beküldte: 2014.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg rétesliszt
  • 4 dkg cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 édesítőszer (tabletta)


Elkészítése:

A lisztet, cukrot és a sót egy tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk a vízzel és a vajjal együtt és 8-10 percig dagasztjuk. 45 percig kelesztjük meleg helyen.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 18-20 részre osztjuk. Két tenyerünk között a cipókból egyenként kis szivar alakú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb. 10 percig kelesztjük.

Egy kis tepsiben a sütőbe vizet teszünk, majd a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A molnárkákat lekenjük felvert tojással, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra és aranybarnára sütjük a kifliket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is